HOME Chief's Note
Chief’s Note
Song Ji-Young, Editor-in-Chief | 승인 2019.12.11 20:36

The year 2019 has almost gone. How was your 2019? I hope your 2019 was filled with splendid and beautiful moments. Looking back, Korea has politically separated into two and both sides fought with each other throughout 2019. Although I respect those who express their political ideology, I was shocked when I saw one on YouTube video. There were ten or more children who sang a song whose lyrics contain politically provocative words in the video. No matter what the intent may be, adults should protect children and not exploit them until they are old enough to have their own political thoughts. The Konkuk Bulletin hopes children all over the world could live in a beautiful world like Disney animations.

In Vol.294, the Cover Story is about overtourism, a big tide. Overtourism is a worldwide problem that not only European countries but also other counties suffer from. After reading the article, I recommend you to think about coming up with some novel solutions. The Bulletin Comment, meanwhile, is written about the violation of right to learn at KU. The right to learn is the most basic right that students have. However, several situations are snatching it away from students. Let’s inspect what is happening through the Bulletin Comment.

Finally, my term as a Bulletiner will be finished this year. If someone asks me “How was your time at The Konkuk Bulletin”, I will answer that it was one of the most awesome experiences of my campus life. I got some amazing chances as a student reporter. I could share my ideas with many professors, foreign students, supportive colleagues, and many excellent subscribers. Although I already said “Thank you” many times in previous Chief’s Notes, I have to say “Thank you” again today. I hope your ambitious dreams come true someday, and see you again in a better place.

Song Ji-Young, Editor-in-Chief  kellyvery@konkuk.ac.kr