HOME Review
Find Your Personal Color!
Jung Eun-chae, Cub-reporter | 승인 2019.12.11 21:30

For the last three years, personal color has become a new interest for people. Personal color is the color of clothing and makeup that harmonizes with the body color you have to make you look lively and vibrant. Many people are visiting professional companies to find their personal colors, and actively applying them to their styling. Knowing your own personal color can make you look even more attractive because personal color has a huge impact on personal impressions.

In this case, you can see that a person’s image is completely changed just by the color difference of makeup and styling. Look at the photo of IU. She looks much better on the left because she is spring warm tone. Moreover, Se-hun looks better with his dark hair than brown hair due to the influence of his personal color, summer cool tone.

What is your personal color? If you cannot answer, use this article to find out the characteristics of each personal color and think about where you belong.

Spring warm tone

Spring tone consists of warm colors with high brightness and high saturation. Among celebrities, IU, Chan-yeol of EXO, and Lupita Nyong'o are spring warm tone.

Summer cool tone

Summer tone consists of cold colors based on blue. Among celebrities, Jun Ji-hyun, Irene of Redvelvet, Jung Hae-in, and Emily Blunt are summer cool tone.

Autumn warm tone

The autumn colors have lower brightness than the spring colors. The examples of celebrity are Lee Hyo-ri, Lee Min-ho, and Kat Dennings.

Winter cool tone

The winter colors have more saturation or less brightness than summer colors. Kim Hye-soo, Cha Seung-won, and Rihanna are winter cool tone.

Jung Eun-chae, Cub-reporter  chucherry@konkuk.ac.kr